Tamique’s draai aan ‘New School Liquor House Music’

“Ik noem mijn persoonlijke stijl graag ‘New School Liquor House Music'”, zegt artiest Tamik Cameron van Young Bull Music.

Nieuwe school boozy house muziek. Als je niet bent opgegroeid in ‘the sticks’, zoals Tamik zegt, had je misschien nog nooit van hem gehoord. Liquor House Music was de op ritme en blues geïnspireerde nummers die uit het tijdperk van de drooglegging kwamen, meestal te horen in plaatsen als juke joints en snoeken.Tegenwoordig droegen namen als Al Green en Curtis Mayfield het genre, en nu gaan de jongeren van deze generatie verder van daar waar ze gebleven waren.

Geboren in Durham, maar opgegroeid met zijn familie en grootmoeder in het plattelandsstadje Timberlake, North Carolina, is Tamik geen onbekende in de klanken van R&B.

Tamik ging zitten met WUNC aan Kanalen wijzigen om zijn muziekstijl uit te leggen en de overtuigingen van groepsartiesten en solo-acts te verdrijven.

Volg @915wunc en @wuncyouthvoices om op de hoogte te blijven van het Youth Reporting Institute en afleveringen van Changing Channels te bekijken

Hoogtepunten uit het interview

Op basis van zijn familieachtergrond en ervaring in Timberlake, North Carolina…

“Ja, ik ging daar naar de kerk, het zit in de stokken. Elke zondag was als een ritueel. Ik was gek jong, [I would] naar de kerk gaan, zingen [the] koor met hen, mijn neven en wat niet. Het is alsof het een andere omgeving is omdat [it was] traditionele Baptistenkerk. Citeer me niet verkeerd als ik iets verkeerds tegen iemand anders zeg, maar zoals, weet je, [it wasn’t] hedendaagse muziek, je hebt Hezekiah Walker, je James Hall, je Kirk Franklin. Maar de radio is gospelmuziek – weet je wat ik bedoel? De kerk van mijn grootmoeder was meer met de handen klappend, met de voeten stampend.”

Over hoe zijn levenservaringen zijn geluid beïnvloeden…

“Ik bedoel, het is eigenlijk net als mijn persoonlijke stijl. Ik raak geïnspireerd door iemand als The Dream en dan heb ik zoals Mary Waters het doet en ik zal contextueel nemen waar ze het over hebben, maar zoals, zet het met mijn eigen fusie van geluid.

“Ik denk zeker dat het nu belangrijk is, veel mensen letten op. Omdat je Elvis Presley had, maar als je kijkt waar hij zijn muziek echt vandaan haalde, hij was niet de eerste die het deed. Hij coverde gewoon nummers die al bestonden door vrouwen als Big Mama Thorton.”

Tamique en Gabe/Solomon Fox speelden hun show in Rubie’s op 5 Points in Durham, NC.

Hierover als soloartiest en over het ontstaan ​​van de muziekgroep “Young Bull”…

Tamic2

Tamique treedt op met Young Bull tijdens hun show in Rubies on 5 Points.

“Ik bekijk het alsof ik er niets naast doe, ik probeer dat doel te bereiken en ongeveer dezelfde dingen te bereiken. Ik bedoel, ja, ze spreken twee verschillende doelgroepen aan. , wie mijn muziek, als soloartiest, misschien probeert te bereiken, en wie de muziek van Young Bull misschien probeert te bereiken, maar ik bedoel, het is allemaal in dezelfde geest. Ik ga mezelf naar buiten duwen, net als iedereen.”

Hoe “Young Bull” begon…

“Mijn homeboy Gabe – alias Solomon Fox – en ik gingen samen naar de middelbare school; we speelden JV-basketbal. Dus besloten we om de talentenjacht op school te doen. We hebben niet gewonnen. Het was gek, maar we gingen terug naar zijn wieg om een ​​nummer op te nemen dat we [were] aan het doen. En hij speelde al een liedje [started] schrijven, hielp ik hem het schrijven af ​​te maken. Ik zong het, we brachten het uit. Het werd gek – wat we toen gek vonden – toen net als iedereen, wat is alsof je stukjes verplaatst en gewoon dingen.”

Deze “Young Bull Sound” beschrijven…

“Ik bedoel, het is veelzijdiger. Zo stelt Young Bull iedereen op zijn gemak. Je zou naar een Young Bull-show kunnen komen en er dol op zijn. [audience] variërend van 5-jarigen tot 70-jarigen … En elk nummer is misschien niet voor jou, maar je weet waar we een nummer hebben dat voor iedereen is.”

Wat volgt er voor Tamik…

“Wat nu? Grote dingen. Ja, nou, nu bedoel ik meer muziek, weet je, waag de sprong. Ik ga een grote sprong maken… Het is tijd… Infiltreren, opvoeden, bevrijden.”

Stem af op Tamique bij @youngbullmusic en @unclemique.

Leave a Comment

Your email address will not be published.