Opmerkingen van vice-president Harris aan studenten politicologie aan de Universiteit van Wisconsin-Milwaukee

Universiteit van Wisconsin-Milwaukee
Milwaukee, Wisconsin

De VICEPRESIDENT: Oké, wat zijn uw vragen? Wat is er gaande? Hoe sta jij tegenover het leven?

STUDENT: Echt zenuwachtig nu. (Lachen.)

DE VICE-PRESIDENT: Wat is uw naam?

STUDENT: Noa. Aangenaam kennis te maken.

DE VICE-PRESIDENT: Hallo, Noah. (Onhoorbaar.) Nou, luister, ik — weet je, ik heb door het land gereisd, en veel van het werk dat ik de laatste tijd heb gedaan, nu alle COVID-beperkingen zijn opgeheven, is een ontmoeting met studenten. Je bent waar het is, ik zeg je, je bent waar het is.

STUDENT: (Onhoorbaar.)

De VICE-PRESIDENT: Nou, je bent erg… je bent erg aardig, maar dit is wat ik wil dat je weet: ik heb jouw leiderschap nodig, en wij hebben jou nodig om te leiden. OKÉ?

Als je kijkt naar wat er op dit moment in ons land aan de hand is, zijn er zoveel dingen die zo fundamenteel zijn in termen van of we zullen opkomen voor onze democratie, voor de principes waarop we zijn gegrondvest, wat gaat over vrijheid en vrijheid.

Ik hoef jullie niet te vertellen – we zijn uit bijna twee jaar pandemie gekomen waarin we mensen letterlijk vertelden om zichzelf te isoleren en wat dat betekent in termen van mensen die zich alleen voelen.

En weet je, als mensen zich alleen voelen, kan dat heel ontmoedigend zijn. En de kracht van onze mensen is altijd geweest: van velen; dat we denken dat we veel meer gemeen hebben dan wat ons scheidt.

En een deel van je leiderschap dat ik van je vraag, is om mensen te herinneren aan gemeenschappen en het geheel en het feit dat we er allemaal samen in zitten. Het is zo belangrijk.

En een van de andere zaken die ik u ga vragen aan te pakken, is om iedereen die u kent, inclusief degenen die actief zijn op het gebied van niet naar school gaan, te herinneren aan het belang van de klimaatcrisis.

Jullie zullen de prijs betalen voor wat we wel of niet doen.

Ik had net een ontmoeting met een groep mensen, ik had het over een gesprek dat ik gisteravond had met de FEMA-beheerder – het hoofd van FEMA – over wat er gaande is in Puerto Rico, hoe het eiland is verwoest door extreem weer.

En we zien extreem weer in mijn thuisstaat Californië – bosbranden. Mijn zwager is brandweerman.

Laat me je vertellen – toch? – wat er met mensen gebeurt, ze evacueren hele gemeenschappen vanwege deze bosbranden. We hadden het over ‘wildvuurseizoen’. Het is nu een heel jaar geleden.

Je ziet orkanen en overstromingen.

Dus wat moeten we doen – toch? – het zou moeten gaan over: laten we deze planeet redden, deze kostbare hulpbronnen die deze planeet heeft en ons geeft om het leven in stand te houden.

En ik ga op jullie vertrouwen om mensen eraan te herinneren dat — laten we geen nep-verkiezing accepteren, zullen we? Investeren in een schone energie-economie betekent banen creëren. Het gaat erom ervoor te zorgen dat ook wij, u en uw kinderen en kleinkinderen, schone lucht kunnen inademen en schoon water kunnen drinken.

Het werk dat we moeten doen is samenwerken met onze partners over de hele wereld, want – hey, ik leid de Space Council. Laat me je iets vertellen: zo nu en dan praat ik met astronauten die in de ruimte zijn als ik met ze praat. En de laatste groep, want ik was in Houston in het Johnson Space Center, en toen ging ik eigenlijk naar de Artemis-lancering in Florida. Helaas ging het niet zoals gepland; we hebben het vertraagd.

Maar ik vraag astronauten wanneer ik met ze praat — sommigen van hen (onverstaanbaar) in de ruimte — en ik zeg: “Vertel me wat, nadat je in de ruimte bent geweest, je perspectief hierop heeft veranderd.” En bijna tegen een zeggen ze tegen mij: “Je bent in de ruimte, je kijkt naar de aarde en je realiseert je hoe kwetsbaar het is en hoe kwetsbaar het is.” toch?

Dus, over de kwestie van de klimaatcrisis, naast elke andere kwestie die u zou kunnen overwegen en waarover u zou kunnen nadenken in de context van het werk van uw regering, het werk van ieder van ons – toch? – als leden van een democratie, hoe denk je over wat we zouden moeten doen op een manier die een aantal van deze kwesties aanpakt en onnodige conflicten en, je weet wel, partijdigheid wegneemt, en het gaat er echt om te zeggen: “Hé, laten we verenig je hierin, want we zitten hier allemaal samen in.” Het maakt niet uit op wie je de vorige keer hebt gestemd of op wie je de volgende keer gaat stemmen. Als we het niet eens worden over deze kwestie, zullen we allemaal de prijs betalen.

Dus hoe dan ook, ik wilde jullie gewoon komen vertellen dat ik echt trots op jullie ben omdat jullie net aan je eerste jaar zijn begonnen, op één man na – (gelach) – en gewoon doorgaan. Het is een spannende tijd. Jullie ontmoeten elkaar en zitten naast elkaar, wat uiteindelijk vrienden voor het leven zal worden, zeg ik je.

In mijn eerste jaar ontmoette ik mensen die ik belandde – weet je, we eindigden – ik zou peetvader van hun kinderen worden. juiste mensen die je je hele leven zult kennen.

Dus geniet van deze ervaring. En je grote hersenen zijn nu als een spons. Dus gewoon alles opzuigen. Stel alle vragen. En het leidt gewoon. Leid gewoon – omdat we jullie nodig hebben. OKÉ? Oké. Bedankt iedereen. (Applaus.)

EINDE

Leave a Comment

Your email address will not be published.