John Wall beschrijft psychische problemen in een Players’ Tribune-essay

John Wall schreef een droombezoek aan zijn moeder toe nadat ze in december 2019 stierf aan borstkanker, wat de voormalige Washington Wizards-ster ertoe bracht om therapie te zoeken terwijl hij overwoog om zijn eigen leven te nemen in de komende maanden. Hij hoopt dat het delen van zijn verhaal anderen die met een depressie worstelen, zal aanmoedigen om sterk genoeg te zijn om om hulp te vragen.

“Het was alsof ze vlak naast me stond”, herinnert Wall zich in een krachtig en hartverscheurend essay voor de Players’ Tribune dat donderdag werd gepubliceerd. “Ze keek me in de ogen en zei: ‘Je moet doorgaan voor je kinderen. Er is meer te doen op deze aarde.”

Wall beschouwt de droom als een ‘teken van God’. Terwijl zijn wereld om hem heen instortte, vertrouwde hij eindelijk een vriend toe dat hij hulp nodig had en ging hij naar een therapeut. Het heeft zijn leven gered.

Wall, die in juli een tweejarig contract tekende met de Los Angeles Clippers, opende vorige maand voor het eerst over zijn geestelijke gezondheid in een een-op-een interview op een liefdadigheidsevenement.

“De donkerste plek waar ik ooit ben geweest”, zei Wall toen hem werd gevraagd hoe de afgelopen 2 1/2 jaar voor hem waren. ‘Ik bedoel, op een gegeven moment dacht ik erover om zelfmoord te plegen. Er was een punt waarop ik een therapeut moest zoeken. Veel mensen denken: ‘Ik heb geen hulp nodig. Ik kan er elk moment overheen komen. Maar je moet trouw zijn aan jezelf en uitzoeken wat het beste voor je is, en dat deed ik.

Buckner: We zien John Wall op zijn sterkst. Hij heeft nog steeds een zware taak.

Wall ging in op die opmerkingen in het Players’ Tribune-essay en beschreef in detail de reeks levensgebeurtenissen die hem het gevoel gaven dat zelfmoord – waarvan hij toegeeft dat het praktisch een taboewoord was in de gemeenschap waarin hij opgroeide – de enige optie was .”

De vijfvoudig NBA All-Star liep in februari 2019 een achillespeesblessure op die hem dwong het hele seizoen 2019-20 te missen en kostte hem het ‘enige heiligdom’ dat hij ooit heeft gekend. Zijn moeder, Frances Ann Pulley, stierf 10 maanden later. Wall herinnert zich dat hij zijn moeder in de dagen daarna ‘zes of zeven keer per dag had gebeld om haar voicemail te horen’.

“Mijn beste vriend is weg”, schreef hij over zijn moeder. “Ik kan het spel waar ik van hou niet spelen. Iedereen stak gewoon zijn hand uit. Niemand controleert mij op l. Er zit altijd iets bij. Wie is er om me nu tegen te houden? Wat heeft het voor zin dat ik hier ben?’

Bovendien werd Wall het onderwerp van handelsgeruchten. Hij werd uiteindelijk gedeeld door de Wizards, die hem in december 2020 als de nr. 1 overall pick in de draft van 2010 selecteerden, naar de Houston Rockets voor Russell Westbrook.

“De franchise waarvoor ik tien jaar lang mijn bloed, zweet en tranen had opgeofferd om te vertegenwoordigen, besloot dat het verder wilde gaan”, schreef Wall. “Ik was er kapot van, ik ga niet liegen. Toen begon ik bijna elke avond te debatteren – letterlijk te debatteren – of ik door wilde gaan.”

Wall zei dat hij zijn pijn probeerde te verdoven door te feesten, maar zijn donkere gedachten zouden terugkeren wanneer het feesten stopte en zijn vrienden naar huis gingen, en op een avond kwam hij “zo dicht als ik kon bij het nemen van een ongelukkige beslissing en vertrekken op deze aarde. “

Wall zei dat de therapie “de dingen langzaam veranderde” voor hem. Hij gaat nog steeds naar een therapeut en heeft een gevoel van rust en een doel gevonden in het zijn van een goede vader voor zijn twee jonge zoons en het voortzetten van de erfenis van zijn moeder. Wall hoopt dat zijn verhaal een les is voor anderen die misschien aarzelen om hulp te zoeken, zoals hij al zo lang deed.

“Ik moest de man des huizes zijn toen ik negen was”, schreef Wall, wiens vader stierf aan leverkanker. “Dus mijn hele mentaliteit, ongeacht de situatie, was altijd:” Ik heb niemands hulp nodig. Ik kom er wel uit. Ik heb al het andere geleden, dus waarom dit niet?”Een product zijn van je omgeving is geen slechte zaak. Maar ik denk dat het een zegen en een vloek is. Een hond zijn, onbreekbaar zijn, altijd die chip op je schouder hebben – hey, ik snap het. Ik ben die persoon geweest. Maar er komt een dag dat je het niet alleen kunt. En je moet die dag sterk genoeg zijn om om hulp te vragen.

Als jij of iemand die je kent hulp nodig heeft, kun je de National Suicide Prevention Lifeline bellen of sms’en op 988 of 800-273-TALK (8255). U kunt een crisishulpverlener ook sms’en door de crisistekstregel te sms’en naar 741741.

Leave a Comment

Your email address will not be published.