5 gewoontes om een ​​sterker bedrijf en een evenwichtiger leven op te bouwen

Meningen geuit door Ondernemer medewerkers zijn van henzelf.

Het geheim van ondernemerssucces is simpel: goede gewoonten aanleren. Maar ik weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan.Daniel Grizel | Getty Images

Als hoofd van een wereldwijde technologie-incubator, DMZ, heb ik met honderden beginnende oprichters gewerkt. Het opbouwen van een bedrijf is een enorme onderneming, en keer op keer heb ik ondernemers zo gefocust op de dagelijkse eisen zien worden dat ze vergeten strategisch te denken. Succes op lange termijn vereist echter verder denken dan de horizon – en het implementeren van de juiste systemen is wat helpt om ruimte te maken voor dit cruciale werk.

Voor oprichters begint dit met prioriteit geven aan tijdbeheer, netwerken en het leiden van hun teams. Klein maar krachtig, deze gewoonten vormen de basis van uw succes.

Gerelateerd: 5 kleine gewoonten die alle leiders zouden moeten hebben om hun bedrijf te laten groeien

Dit was iets wat ik al vroeg leerde toen ik bij de infanterie van de Canadese strijdkrachten zat. Zodra de wekker om 5.00 uur ging, werden we getraind om op te springen en onze bedden op te maken. In het begin was het niet meteen duidelijk waarom zo’n simpele taak zo belangrijk was in onze routine, maar ik realiseerde me al snel dat deze kleine daad de toon zette voor de dag. Het helpt om die eerste taak af te krijgen, zodat je het gevoel hebt dat je iets hebt bereikt, ook al gaat de rest van de dag misschien niet zoals gepland. Dat is de manier waarop ik zelfs nu naar goede gewoonten kijk – ze helpen je in de juiste mindset te komen voor wat er daarna komt.

Dit zijn de vijf gewoonten die ik elke ondernemer aanraad om in zijn leven te implementeren:

1. Plan uw tijd effectief

Alle oprichters kunnen in de val lopen om meer dan wat dan ook te willen slagen. Maar ik probeer alles te doen zullen leiden tot burn-out. Om ervoor te zorgen dat je de tijd hebt die je nodig hebt om je meest impactvolle werk te doen, moet je meedogenloos zijn met je schema.

Ik stel voor dat we beginnen met het bouwen van “emmers” van tijd. Ik heb zeven of acht buckets die heel belangrijk voor me zijn: er is een bucket voor werk, professionele ontwikkeling, gezin, reizen, sporten enzovoort. Elk heeft er een tijd aan gewijd en wanneer ik me erop concentreer, probeer ik me er volledig voor in te zetten. Gebruik je agenda en plan overal tijd voor in. En ik meen het alles. Het klinkt grappig, maar ik blokkeer de tijd om na te denken.

Er zit zoveel waarheid in het idee om eerst van jezelf te houden – het zorgt ervoor dat al het andere op zijn plaats valt. Op het moment dat je iedereen voor jezelf begint te stellen, graaf je jezelf in een heel donker gat waar je moeilijk uit kunt komen. Houd genoeg van jezelf om te weten welke dingen voor jou op de eerste plaats moeten komen – die niets met je bedrijf te maken hebben. Misschien is het wakker worden en mediteren, naar de sportschool gaan of een lange wandeling maken. Wat het ook is, het eerste dat je elke ochtend doet, moet iets zijn dat je in een positieve mindset brengt en klaar om de dag aan te vallen.

Gerelateerd: 7 geweldige tips om uw tijdbeheer te verbeteren

2. Lees het nieuws

Het is zo simpel dat ondernemers vaak over het hoofd zien, maar het is enorm belangrijk. Op de hoogte zijn van wat er in de wereld gebeurt, heeft alles te maken met relevantie – je moet kunnen deelnemen aan gesprekken over hoe markten, economische en sociale kwesties zich ontwikkelen. Om strategisch te zijn over uw bedrijf, moet u zowel macro- als microtrends kunnen begrijpen. Maak er een gewoonte van om elke ochtend het nieuws te checken om op de hoogte te blijven.

3. Raadpleeg uw personeel over meer dan alleen werk

Mijn belangrijkste regel om een ​​goede manager te zijn, is om mensen voor zichzelf aan te raken, niet alleen voor hun werk. Ik ben een wandelende manager, in die zin dat ik met iedereen praat terwijl ik door het kantoor loop (en ik bedoel iedereen, van de man die de koffiemachine schoonmaakt tot de mensen die de programma’s en partnerschappen internationaal beheren). Wanneer managers actief naar hun mensen luisteren, moedigt dit een betere communicatie aan, bouwt het een betere cultuur op en helpt het hen zich meer op hun gemak te voelen om naar u toe te komen met belangrijke vragen of het volgende geweldige idee.

4. Netwerk — op de juiste manier

Netwerken is een andere essentiële gewoonte – het opent deuren, biedt nieuwe ideeën en inspireert. Sommige mensen zijn hier natuurlijk veel beter in dan anderen. Jarenlang ging ik naar drie tot vier netwerkevenementen per week, zo niet meer, en toen ik thuiskwam, voelde ik me volledig uitgeput. Ik moest leren netwerken meer gemoedelijk te maken en erachter te komen hoe ik mezelf kon zijn in plaats van te proberen iemand te zijn die ik niet ben. Ik ben nu veel bewuster over de evenementen die ik bijwoon en heb altijd een duidelijk beeld van drie dingen: waarom ik ga, met wie ik me wil verbinden en welke punten ik wil maken.

Ik steek ook meer energie in andere vormen van netwerken, waaronder sociale media, waar een sterke aanwezigheid talloze kansen kan ontsluiten. Ik maak er een gewoonte van om regelmatig mijn visie op verschillende vraagstukken op LinkedIn te plaatsen. Deze berichten zetten mijn volgers aan om zich met deze onderwerpen bezig te houden, wat er vaak toe leidt dat mensen contact met me opnemen om meer gesprekken te vragen of me uit te nodigen als gastspreker. Het is arbeidsintensief; het kost wel tijd en energie, maar uiteindelijk opent het nieuwe deuren. Het is ook puur vanuit het oogpunt van toegang de moeite waard, omdat je binnen enkele seconden duizenden mensen bereikt in plaats van binnen een uur met vijf mensen te chatten.

Gerelateerd: Hoe strategisch netwerken grote resultaten kan opleveren tijdens uw volgende conferentie

5. Stel doelen en zeg ze hardop

Ik maak ook van het stellen van doelen een gewoonte. Ik vind dit niet leuk; Ik schrijf bijvoorbeeld gewoon de vier grote dingen op die ik de komende zes maanden met mijn team wil bereiken. Dan vertel ik mensen erover. Door uw doelen openbaar te maken, kunt u publiekelijk verantwoordelijk worden gehouden, dus wees niet bang om de uwe te laten zien. Dit houdt je eerlijk en gemotiveerd om erachter te komen hoe je deze dingen gaat bereiken.

Het is ook belangrijk om uw doelen te herzien, of ze nu dagelijks op uw takenlijst staan ​​of grote doelen die maanden in beslag kunnen nemen. De omstandigheden veranderen en het kan zijn dat u uw prioriteiten moet wijzigen. En dat is oké: doelen zijn een navigatiehulpmiddel. Ze houden me op het goede spoor en geven me het vermogen om mijn doel te begrijpen, omdat ik altijd terugkom op de vraag “waarom doe ik dit ook alweer?”

Leave a Comment

Your email address will not be published.