16 beroemdheden die hun artiestennaam hebben uitgelegd

1.

De echte naam van Whoopi Goldberg is Karin Elaine Johnson.

In 2006 zei ze tegen de New York Times: “Als je op het podium staat, heb je nooit tijd om naar de badkamer te gaan en de deur dicht te doen. Dus als je een beetje overbelast raakt, moet je het loslaten. Dus mensen zeiden altijd tegen me: “Je bent als een kussen om te schreeuwen.” En daar komt de naam vandaan.”

2.

Shay Mitchell’s echte naam is Shannon Ashley Garcia Mitchell.

Tijdens een Facebook Live-evenement in 2017 zei de acteur: “I love JLo, Jennifer Lopez. En toen ik op de middelbare school zat, noemden mensen elkaar “Shay-Lo”, en toen bleef Shay een beetje hangen. We hebben Lo laten vallen omdat niemand J.Lo kan zijn.”

3.

De echte naam van Jamie Foxx is Eric Marlon Bishop.

In een aflevering van Late Show met David Letterman, de acteur zei dat de reden dat hij zijn naam veranderde stand-up comedy was. “Ik merkte dat er 1.000 jongens zouden komen opdagen en slechts drie meisjes, maar de drie meisjes zouden altijd een plekje krijgen en uit de lijst kiezen. Dus ik ging naar de lijst en schreef unisex-namen op. Stacey Groen. Tracy Bruin. Jamie Foxx.”

4.

Emma Stone’s echte naam is Emily Jean Stone.

Tijdens een interview met W Magazine in 2017 zei ze: “Mijn echte naam is Emily. Maar hij is opgehaald bij SAG. … Ik had de keuze uit Emily J. Stone en het is een beetje zoals Michael J. Fox, waar ik van Michael J. Fox hou, maar ik denk niet dat ik J. zou kunnen doen. … Een 16-jarige vragen om een ​​nieuwe naam te kiezen is een heel interessant proces, want ik dacht: ‘Ik ben wordt Riley. Mijn naam is Riley Steen.

In een aflevering van The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol, onthulde ze dat ze als kind eigenlijk Emma wilde heten. “Toen ik opgroeide was ik super blond en mijn echte naam is Emily, maar ik wilde Emma heten vanwege Baby Spice. En raad eens? Nu ben ik.”

5.

De echte naam van Bruno Mars is Peter Gene Hernandez.

Tijdens een interview met Rap-Up in 2013 zei de zanger: “Bruno zat achter Bruno Sammartino aan, die deze grote, dikke worstelaar was. Ik denk dat ik een mollige kleine baby was, dus mijn vader noemde me dat als bijnaam.”

In 2013 vertelde de acteur aan GQ dat de muziekindustrie hem probeerde in te sluiten vanwege zijn achternaam. “Je achternaam is Hernandez”, herinnert hij zich dat mensen hem vertelden. “Misschien moet je deze Latin muziek, deze Spaanse muziek… Enrique is zo hot op dit moment.” Uiteindelijk koos hij de naam Mars en ontweek het probleem. “Mars is net gekomen” [from] grapje, want dat klinkt groter dan het leven. Dat was het, zo simpel was het”, vertelde hij aan Latina magazine.

6.

Lana Del Rey’s echte naam is Elizabeth Woolridge Grant.

Tijdens een interview met MTV in 2012 zei ze: “Ik wist dat ik een naam wilde die een beetje exotisch klonk en me deed denken aan het strand aan de kust van Florida. “Lana Del Rey klonk prachtig.”

7.

De echte naam van Aquafina is Nora Lum.

In 2017 vertelde de acteur aan Galore: “Ik vond het echt grappig als mensen producten zoals Neutrogena proberen uit te vinden. Want ik stel me gewoon voor dat iemand daar zit te denken aan al die rare namen, vooral de waternamen. Maar goed, ik verzon het net toen ik 16 was en vond het echt grappig. En toen heb ik het uiteindelijk geaccepteerd.”

“Mijn rapnaam was gewoon Aquafina, maar ik denk dat toen we de video afspeelden, de man die de video maakte… hij zei: ‘Nou, we moeten de spelling veranderen, zodat je niet wordt aangeklaagd'”, zei ze. teruggeroepen. “Dus hij spelde het zo extra. Hij spelde het op de meest extreme manier tot nu toe. Dus ik dacht: “Ik heb het gevoel dat mensen dit niet zullen begrijpen”, en hij zei: “Ja, maar ik heb het gevoel dat het uniek zou zijn, dus mensen [will] kijk naar hem.’ Maar dan weet niemand hoe het te spellen. Dus, weet je, dat kwam terug om me in mijn kont te bijten.”

8.

KJ Apa’s echte naam is Keneti James Apa.

Vorig jaar was de acteur te zien in een aflevering van Jimmy Kimmel Live! Nadat Jimmy had gevraagd waar KJ voor stond, zei de acteur: “KJ is een afkorting voor Kenneth James, wat een Samoaanse naam is. Ik ben vernoemd naar mijn vader.”

9.

De echte naam van Alicia Keys is Alicia Augello Cook.

In 2007 vertelde de zanger aan Newsweek: “Ik was zo wanhopig dat ik in het woordenboek keek naar iets dat mijn aandacht trok. Ik ga naar W en kies Wild. ‘Alicia Wild, hoe klinkt dat, mam?’ Ze zei: ‘Het klinkt alsof je een stripper bent.’ Maar ik vond Keys leuk. Het is als pianotoetsen. En het kan zoveel deuren openen.”

10.

De echte naam van Nicolas Cage is Nicolas Kim Coppola.

Tijdens een interview met Wired eerder dit jaar zei de acteur dat hij zijn naam veranderde vanwege zijn relatie met zijn oom, regisseur Francis Ford Coppola. “Ik heb mijn naam veranderd omdat ik een filmpje aan het maken was genaamd Snelle tijden op Ridgemont High, en ik was nog steeds Nicolas Coppola. Mensen zouden daarom niet stoppen met dingen te zeggen als “Ik hou van de geur van Nicola in de ochtend” Apocalyps nu, zegt Robert Duvall: “Ik hou van de geur van napalm in de ochtend.” En dat maakte het moeilijk. Ik besloot dat ik dat niet nodig had, dus veranderde ik het in Cage.”

11.

Sir Elton John werd geboren als Reginald Kenneth Dwight, maar veranderde zijn naam wettelijk in Elton Hercules John.

Tijdens een interview in 1987 zei hij: “Toen ik Elton John werd, was het als een nieuw leven. Ik vond het niet leuk om Reg Dwight te zijn. Er waren te veel onaangename herinneringen.’

12.

De echte naam van John Legend is John Roger Stevens.

In 2008 vertelde de zanger aan MTV News: “John Legend is een bijnaam die sommige vrienden me begonnen te noemen, en het groeide uit tot mijn artiestennaam. Legende is iets dat ik oorspronkelijk nooit voor mezelf zou hebben gekozen. Het groeide tot het punt waarop meer mensen in mijn kring me onder die naam zouden kennen dan onder mijn echte naam. Ik moest een beslissing nemen.”

13.

Halsey’s echte naam is Ashley Nicolette Frangipane.

In 2020 zei de zanger tegen Cosmopolitan: “Ik denk dat ik de vooruitziende blik had om te beseffen dat het niet genoeg was om mij te zijn. Ik moest iemand heel anders worden. Destijds vond ik dat Ashley het niet verdiende om beroemd en succesvol te zijn omdat ze niet zo speciaal was, maar als ik Halsey zou doen, zou ze dat misschien wel zijn. [Changing my name] gaf me de kans om een ​​nieuwe persona te creëren die niet gebonden was aan de verwachtingen die ik van mezelf had of de beperkingen die anderen mij oplegden vanwege mijn opvoeding of mijn sociaaleconomische status.”

14.

De echte naam van Joe Coy is Joseph Glenn Herbert.

Tijdens de Netflix-special In Zijn elementen, vertelde de komiek dat mensen zouden lachen om zijn naam als hij vroeg in zijn carrière stand-up deed. Hij overwoog verschillende opties toen zijn tante hem uitnodigde om te eten met haar bijnaam voor hem: Joe Coy. Meer dan 30 jaar gebruikte hij deze als artiestennaam.

“Ik heb zoiets van, ‘Dus hoe noem je me?'” Ze zegt: “Ik noem je Joe Ko. Dat is je bijnaam. Joe Ko.” En voor jullie allemaal thuis die niet weten wat dat betekent: in het Tagalog betekent ko de mijne. Mijn bijnaam is mijn Joe. Joe co. Hoe schattig is dat?”

15.

Frank Ocean werd geboren als Christopher Edwin Brough, maar veranderde wettelijk zijn naam in Christopher Francis Ocean.

In 2011 vertelde de zanger aan Complex: “Ik heb mijn naam vorig jaar op mijn verjaardag veranderd. Het was absoluut het meest inspirerende wat ik in 2010 heb gedaan. Ik ging naar LegalZoom en veranderde mijn verdomde naam. Ik voelde me geweldig. wij zijn onze namen. Als je je naam niet leuk vindt, verander hem dan. Ik ben nog maar een paar stappen in het proces, dus ik zou er waarschijnlijk niet eens over moeten praten, maar tegen het begin van de zomer heb ik gelijk. Ik stap in vliegtuigen zoals Christopher Francis Ocean.”

16.

Ten slotte is de echte naam van Mindy Kaling Vera Mindy Chokkalingam.

In 2020 vertelde ze aan NHPR: “Ik heb mijn naam ingekort omdat de presentatoren van deze comedyshows moeite zouden hebben om het uit te spreken en dan zouden ze een grapje maken over mijn achternaam. Mijn echte naam is Vera Mindi Chokalingam en het is een Zuid-Indiase naam en het is een lange naam. Als artiest zouden deze komieken het gewoon afslachten en dan zeggen: “Ik weet niet wat het is! Alleen dit meisje, Mindy.’

“Als je comedy doet… zijn het allemaal comedians die hun naam veranderden en ik had het gevoel dat dit het gemakkelijkste voor mij was om te doen en het werd uiteindelijk echt de moeite waard om het te doen. Het was iets waar ik zeer gemengde gevoelens over had. Maar mijn ouders vonden het niet erg. Ik heb er met ze over gesproken. En toen heb ik het kort geknipt. Het is bitterzoet, maar ik moet zeggen dat het zo nuttig is geweest voor mijn carrière om een ​​naam te hebben die mensen kunnen uitspreken.”

Kent u andere beroemde mensen die artiestennamen gebruiken? LMK in de reacties hieronder!

Leave a Comment

Your email address will not be published.